Vår träning

Om Crossfit

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram som baseras på ständigt varierande och funktionella rörelser, ofta utförda under relativt hög intensitet.

Träningen utgår från våra mest grundläggande och naturliga rörelser: att pressa, dra, klättra, springa, sitta, hoppa och släpa. Genom att träna på dessa rörelser på olika sätt förbereder vi våra kroppar att bli bättre på att kunna möta en fysisk utmaning oavsett vilken den är.

Med den här träningen vill vi uppnå ökad uthållighet för hjärtat och muskler, generell styrka, rörlighet, förmåga att utveckla kraft, snabbhet, balans, koordination och precision.Dagens pass på Solid

Våra klasser färgkodas och berättar om karaktären på dagens pass. Att variera intensiteten gör att vi får träna våra olika energisystem, utvecklar vår fysiska förmåga och undviker överbelastning.

GRÖN – Lågintensiv WOD där vi tränar vår uthållighet en längre tid, ofta med inslag av monostrukturella rörelser exempelvis rodd, hopprep, cykling etc.

GUL – Medelintensiv WOD, ibland i intervallform. Medelhög volym/belastning på styrke- och teknikdelen.

RÖD – Högintensivt kort WOD med tekniskt okomplicerade rörelser. Högre volym/belastning på styrke- och teknikdelen.

SVART – Komplext och relativt intensivt pass där vi får öva på de mer tekniskt avancerade gymnastik-, skivstångs- och hantelövningar.

Konceptklasser

Utöver dagens pass (CrossFit) så erbjuder vi ett antal konceptklasser som passar dig som vill lägga fokus på någon specifik del inom CrossFit.

 

SOLID STRENGTH – Varierande, effektiv och funktionell styrketräning för hela kroppen 

TEAM WOD – Vi paras ihop i team om två (eller tre när vi är ojämnt antal) och tar oss igenom en rolig WOD tillsammans.

COMPETITION – Syftet är att träna inför tävlingar och bli trygga i tävlingssammanhang. Detta innebär att vi kommer lägga tid på att träna på olika tävlingsscenarion och att hitta rätt “pace”/taktik i wodarna så att vi presterar så bra som möjligt. Du möter standard i alla fundamentala rörelser och behärska RX (belastning och övningsalternativ) i majoriteten av övningar.

OLY – Tyngdlyftning. Vi går igenom grunderna i ryck (Snatch) och stöt (Clean & Jerk) samt kompletterar med olika assistansövningar varje vecka. Passar såväl nybörjare som van lyftare.

GYMNASTICS – På Solid Gymnastics får du möjlighet att utveckla och finslipa dina gymnastiska färdigheter – både genom ökad rörelseeffektivitet men också teknisk säkerhet. Du kommer att få lära dig grundpositioner och tydliga progressioner – därför passar passet alla oavsett hur väl du behärskar rörelserna just nu. Varje pass har ett specifikt fokus/tema t.ex. pull ups, butterflies, toes to bar, handstand hold, handstand walk, handstand pushups, burpees, bar muscle ups och ring muscle ups.

CARDIO  – Renodlad konditionsträning på maskiner. 
Här får du enkla instruktioner och maximalt med träningstid under en timmes tid.
Intensitetszoner, intervaller och maskiner blandas. Gemensamt är att vi tränar för att förbättra konditionen och vår aeroba kapacitet och effekt.  

INTENSE MOBILITY – På Intense Mobility tränar vi rörlighet genom styrketräning.
Bra klass för dig som vill förbättra din stabilitet och använda din styrka i utsträckta lägen, tex inom tyngdlyftning eller gymnastik.
Perfekt komplement till CrossFit eller en bra start för dig som börjar träna efter efter ett uppehåll.