Vår träning

Om CrossFit

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram som baseras på ständigt varierande och funktionella rörelser, ofta utförda under relativt hög intensitet.

Träningen utgår från våra mest grundläggande och naturliga rörelser: att pressa, dra, klättra, springa, sitta, hoppa och släpa. Genom att träna på dessa rörelser på olika sätt förbereder vi våra kroppar att bli bättre på att kunna möta en fysisk utmaning oavsett vilken den är.

Med den här träningen vill vi uppnå ökad uthållighet för hjärtat och muskler, generell styrka, rörlighet, förmåga att utveckla kraft, snabbhet, balans, koordination och precision.SOLID'S träningsöversikt

Dessa 5 cykler kommer att låta oss veta var vi står i vår träning under hela året och vad som kommer härnäst. Tänk på att vi alltid utför någon form av ren CrossFit, oavsett vilken månad det är eller var vi är i fitness säsongen. Men vi kommer att finjustera specifika aspekter av fitness vid vissa tidpunkter på året för att se till att du kan vara så pass formstark som möjligt när det behövs som mest!

*Specifika detaljer under varje träningsperiod (t.ex. längd av styrketräningscykel, aeroba träningspass, gymnastiska progressioner, etc.) Denna grundläggande översikt kommer dock att ge dig en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig ur ett större perspektiv!

 

STYRKETRÄNING, KROPPSBYGGANDE & TILLBEHÖR /
MAJ-JUNI / 10 VECKOR
Det är dags att förbereda oss för nästa säsong. Vi kommer att gå in i en cykel fokuserad på att bygga funktionell styrka inspirerad av Burgener Strength, pumpa upp musklerna med lite bodybuilding och ta hand om våra senor/ligament genom att lägga till mer tillbehörsarbete. Detta bör hjälpa oss att minska volymen av metcons och den övergripande intensitetsnivån. Men oroa dig inte, vi kommer ALLTID att göra CrossFit…

AEROB KAPACITET & SKIVSTÅNGSTYRKA /
JULI-SEPTEMBER / 12 VECKOR
Vi kommer att lägga till fler specifika aeroba kapacitetspass, samt se till att vi känner oss bekväma med våra lyft inspirerade av Burgener Strength, så vänj dig vid att ha en skivstång i våra händer! Se fram emot fler kardio-pass och olympiska lyft än i vår senaste cykel.

GRUNDSTYRKA MED FOKUS PÅ BAS-LYFTEN/
SEPTEMBER-NOVEMBER / 12 VECKOR
Vi siktar på att verkligen bli starka de närmaste 12 veckorna! Vi kommer alltid att göra någon variation, men den här cykeln är en som vi hoppar på mer fullständigt och inte kommer att glömma snabbt! Vi kommer att fortsätta bygga en aerob bas med (aerob kapacitet) och arbeta genom färdighets-/basbyggnadsarbete för gymnastik.

SKIVSTÅNG FÄRDIGHETSFÖRÖVERFÖRING & KONDITIONERING & GYMNASTIK /NOVEMBER-JANUARI / 11 VECKOR
Det är dags att bygga konditionen och öka volymen! Vi kommer att lägga till mycket arbete med färdighetsöverföring för Snatch och Jerk, men också skivstång-cycling och fler metcons för att vara redo för CrossFit OPEN, samtidigt som vi ökar intensiteten på dessa pass. Håll utkik efter en specifik gymnastikprogression för att hjälpa till med övergripande kapacitet i våra gymnastikrörelser.

CROSSFIT-SÄSONG /
FEBRUARI-APRIL / 8 VECKOR
Detta är vad vi arbetar för! Den här cykeln kommer att sätta ihop det. CrossFit OPEN inleder vår tävlingssäsong. Vi kommer att öka intensiteten för varje tävling under året, samtidigt som vi justerar upp eller ner volymen efter behov. Beroende på dina mål och fitnessnivå kommer din specifika bana och program att nå sin topp vid olika tidpunkter på året. Din specifika bana kommer att ta hand om dina specifika behov!